UiB Blogg            

Eureka!

Forskerlinjeforeningen i Bergen

Tips og triks


Nettside for å holde styr på sin progresjon i PhD-arbeidet

http://www.phdontrack.net/

Lån fra Lånekassen i perioden med fulltidsforskning

Under året med fulltidsforskning på Forskerlinjen får man stipend som man kan leve av fra NFR. Det er mulig å søke lån/stipend fra Lånekassen i tillegg til dette. Det er ikke så dumt å gjøre det, fordi en del av lånet jo blir omgjort til stipend når man «står» på Forskerlinjen. I mellomtiden kan man jo nyte godt av rentene. Når man søker på Lånekassens nettsider, finner man forskningsåret ført opp som et eget studium: MEDISIN,FORSKERLINJE,1-ÅRIG,FULLTID.

Aktuelle emner til å fylle opp studiepoengkvoten på forskerlinjen

BMED331: For de som har prosjekter relatert til kreftforskning, kan BMED331 anbefales. Emnet er på 10 studiepoeng, har en kortere periode med forelesninger og skriftlig 4-timers eksamen. For å konkludere gir BMED331 10 veldig enkle studiepoeng, og relevant læring for kreftforskere.

Ekstra stipend for reise eller prosjektstøtte

Trenger du ekstra støtte for å reise på en konferanse eller er forskningsaktiviteten på topp og ekstra prosjektstøtte kjærkommen finnes det råd. Det medisinsk-odontologiske fakultet utlyser stipender årlig for medisinsk forskning, fristen er 1.desember.

Forskerlinjestudenter har også anledning til å søke på stipend fra Meltzerfondet, frist 1.desember.

Forskerlinjestudenter har gode muligheter på alle disse fondene, så ikke nøl med å søke.

Mail

Dersom du ikke kommer automatisk med på mailinglisten til ditt nye kull etter forskningspermisjonen, kan du sende mail til postmaster@uib.no så kan de legge deg til maillisten.

Nettkurs

www.coursera.org finnes det mange gratis kurs som blant annet store universitet fra USA har laget. Blant annet har de ett statistikk kurs (Statistics One) som kan være av nytte for FL-studenter. www.edx.org er en annen nettside som også tilbyr gratis kurs.

Powerpoint templater

Skal du på konferanse og holde foredrag? Her kan du finne powerpoint maler med UiB grafikk.

SPSS

Oppdatere installasjonskode: Gå til TJINFO og logg inn med UiB-brukernavn og -passord. Velg SPSS installasjonskoder, og trykk på ’send’. Du vil da få opp koder for de ulike versjonene av SPSS. Gå så til programmer, og finn SPSS (/start/programmer/SPSS). Sammen med selve SPSS ligger SPSS licence authorization wizard – start denne, så er det bare å kopiere inn koden for din versjon av SPSS.

Essay

Dersom du ønsker litt hjelp og info om hvordan skrive essayet til din søknad til forskerlinjen, kan du ta kontakt med Marianne Stien i forskeradministrasjonen, så kan hun sende deg noen eksempler på tidligere essay samt gi litt veiledning.

Bibliotekkurs

Er du nybegynner eller trenger du en liten oppfrisking i Endnote, eller kanskje noen gode tips om søk i biomedisinske databaser som pubmed? Da kan det være en god ide å sjekke ut nettsidene til universitetsbiblioteket.

Reiseforskudd

Skal du på konferanse og må legge ut penger til konferanseavgift, reise og hotell? Som student har du sannsynligvis ikke alltid råd til å ha flere tusenlapper utestående i månedsvis. Men, det finnes heldigvis en løsning, snakk med veilederen din eller din økonomiansvarlige om reiseforskudd

Link til Forskerlinjen alumnis nettsider

Fra og med semesteret du søker om godkjenning for fullført forskerlinje kan man bli med i Forskerlinjen alumni (tidligere Frampeik alumni). Forskerlinjen alumni er en organisasjon som i tillegg til å være en fortsatt arena for nettverksbygging blant tidligere forskerlinjestudenter, driver med fagforeningsarbeid og arrangerer «frampeik alumni» parallelt med forskerlinjestudentenes Frampeik.

frampeik-alumni.org